Thursday, March 28, 2013

QUENTIN T SCENES


8 heerlijke filmscènes van Quentin Tarantino

woensdag 27 maart 2013 om 16u39
Quentin Tarantino mag vandaag exact 50 kaarsjes uitblazen. Als verjaardagscadeau voor de meester van de pulpfilms heeft Knack Focus acht heerlijke scènes en quotes uit zijn filmcatalogus hieronder opgelijst.
Desperado – Pissing JokeAls er ooit, schromelijk te laat uiteraard, een comeback komt van het grappenpanel HT&D, laat dan Tarantino mee aan tafel zitten. QT bewijst namelijk zijn komisch talent tijdens zijn korte cameo in de film van goede vriend Robert Rodriguez. Hij speelt de Pick Up Guy, die in een bar een koffer moet ophalen en de wachttijd wil opvrolijken met een mop over openbaar urineren. Er zou zo iemand in elke wachtkamer moeten staan.

Pulp Fiction – Ezekiel 25:17Een tip voor Franciscus I: wil je meer gelovigen naar de kerk lokken, laat dan Samuel L. Jackson het Heilige Boek inlezen. Nog maar zelden werd een bijbelvers met zulkgreat vengeance and furious anger geproclameerd. Bovendien werd de hemelse redevoering uitgevoerd op een dieet van Big Kahuna Burger en Sprite. Er zijn al pausen voor minder afgetreden.

Reservoir Dogs – Are you gonna bark all day, little doggy ?Na maanden van nauwkeurig plannen loopt je bankoverval fout, moet je vluchten voor de politie en rondvliegende kogels en ligt je beste vriend op je witte achterbank leeg te bloeden. Kortom: je hebt niet echt de beste dag van je leven achter de rug. Het laatste wat je dan kan gebruiken is Michael Madsen aka Vic Vega aka Mr. Blonde die je vraagt of het geen tijd wordt ‘dat je stopt met blaffen en begint te bijten’.

Jackie Brown – Ak-47Bekende mensen lenen maar al te vaak hun diensten uit voor promotionele doeleinden. Tia Hellebaut verzilverde haar gouden Olympische medaille met een cheque van Pizza Hut en George Clooney vraagt zich al jaren af what else er nog is buiten Nespresso, maar wij zijn het meest overtuigd door Samuel L. Jackson die vindt dat de AK-47 absolutely, positively de juiste keuze is.

Deathproof – Which way you going, left or right ?Hoe moeilijk kan een mens doen ? Rose McGowan, aka Pam, zit in de auto met de legendarische Kurt Russel, aka Stuntman Mike, die bovendien vraagt naar waar ze moet gaan en dan nog is mevrouw niet gelukkig. Ok, ze zit opgesloten in een redelijk kleine, glazen kooi en men zou kunnen stellen dat Stuntman Mike haar ontvoert, maar laten we niet struikelen over dergelijke frivoliteiten. Trouwens, als Stuntman Mike zijn job als chauffeur wil opgeven, is een carrière als nieuwe Tom Tom-stem geen slecht idee.

From Dusk Till Dawn – PussyDierenliefhebbers, die hun voorliefde voor andere bewoners der aarde openlijk betuigen, komen te weinig voor in films. Neem nu Chet Pussy, de besnorde portier van de Titty Twister met een passie voor de al even besnorde viervoeters, de poezen. Kleine poezen, grote poezen, gele poezen, witte poezen en zwarte poezen. Spaanse, Chineze, stinkende, harige, warme, koude, ... Hij is fan van ze allemaal. Een Amerikaanse Jan Fabre eigenlijk.

Inglourious Basterds – 100 Nazi Scalps Vergeet Barack Obama en zijn prachtige, inspirerende en motiverende speeches. Negeer Bart De Wever en zijn kruistocht tegen afspelende platen. Verwijder de herinnering aan een dromende Martin Luther King uit uw geheugen. Gebruik de tip van Lt. Aldo Raine, aka Brad Pitt, en roep wat je wil zeggen woord per woord in het gezicht van uw publiek. One. Hundred. Nazi. Scalps. Meer moet je niet doen. (XVdL)
De beste popcultuurreferenties van Quentin Tarantino
meer foto's
De beste popcultuurreferenties van Quentin Tarantino
meer foto's
Source: http://focus.knack.be/entertainment/film/filmnieuws/8-heerlijke-filmscenes-van-quentin-tarantino/article-4000269430782.htm?nb-handled=true&utm_medium=Email&utm_source=Newsletter-27/03/2013&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN

No comments:

Post a Comment

woutkok@yahoo.com
,
wouter.liekens@cherto.be